Központi porszívó rendszer

FELÉPÍTÉSE, MŰKÖDÉSI ELVE

A központi porszívórendszer egy falba épített, falicsatlakozókban végződő speciális PVC csőrendszerből, egy a garázsban vagy a pincében felszerelt nagy szívóerejű porszívógépből, valamint takarítókészletből áll. Ha a takarítókészlet szívócsövét a fali csatlakozóba illesztjük, a porszívógép automatikusan bekapcsol.

A RENDSZER KIÉPÍTÉSE

A kivitelezés két részre osztható (ebből adódóan a költségeket is két alkalomra lehet ütemezni). A porszívó csőrendszer kiépítésére a legalkalmasabb időpont a ház építése (szerkezetkész állapotban, az aljzatbetonozás előtt), illetve felújítása, mivel azt a falakban, aljzatokban kell elvezetni. (Kész épület esetében a csöveket falon kívül vezethetjük el, elrejtve a sarkokban, elkerülve ezzel a falak vésését.) A porszívórendszer végleges beüzemelése a szerelvényekkel (porszívógép, falicsatlakozók, takarítókészlet, stb.) együtt a már elkészült, kifestett házba történik.

MENNYIBE KERÜL?

Mivel a rendszer költsége nagymértékben függ az igényektől, és az épület paramétereitől, így csak annak alaprajza, illetve helyszíni felmérés, valamint személyes megbeszélés alapján lehet meghatározni.

Cégünk érdeklődés esetén ingyenes tervezést végez és árajánlatot készít.

ELŐNYEI LAKÁSOKBAN, CSALÁDI HÁZAKBAN

Hatékonyabb takarítás

A hagyományos porszívó a megszűrt levegőt a takarított helyiségbe fújja vissza, amely a polcon, TV-n lévő port felkavarja, és az takarítás után visszaszáll a padlóra és a bútorokra. Központi porszívónál a takarítás helyén csak elszívás van, ezáltal nem jön létre az előbbi porkörforgás.

Egészségesebb környezet

Tisztább levegőt biztosít, mert a beszívott levegőt a szűrőrendszer után nem a lakótérben bocsátja ki; így nem jut vissza olyan mikro por, amely allergiás tünetet okozhat (poratka, pollen).

Csendes, zajmentes porszívózás

Mivel a porszívógép nem a lakótérben van felszerelve (hanem a pincében vagy a garázsban), így porszívózás közben csak a levegő mozgásának a hangját lehet hallani. A porszívózással nem zavarja családtagjait, ha azok éppen alszanak, tanulnak, telefonálnak, tévét néznek.

Kényelmes takarítás

Nem kell a nehéz készülékeket magunkkal cipelni, az elektromos zsinórt magunkkal húzni takarításkor, csak a gégecsövet kell mozgatni, amit a helyiségben a falicsatlakozóhoz csatlakoztatunk. Lépcsőn is jól kezelhető.

Hosszú élettartamú, kevés gondozást igényel

A készülék - speciális kialakításnak köszönhetően - rendkívül hosszú, több évtizedes élettartamra tervezték. A porszívógépet évente csak 1-2 alkalommal szükséges kiüríteni.

A kiépített rendszer az ingatlan értékét is növeli.

EGYÉB ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

A rendszer az alábbi területeken is kiválóan alkalmazható:

Kommunális intézményekben, ahol a vizes rendszer alkalmazásával a fertőtlenítés könnyen és hatékonyan megoldható.

Ipari üzemekben, mivel a különböző funkciójú szívó fejek szinte minden fajtájú és méretű felületen alkalmazhatók.

Szállodákban, panziókban, mert a gép zaja nem zavarja a vendégek nyugalmát, így a takarítás szinte észrevétlen és gyors.